Securing the Digital Economy

Fall 2018

October 22-23, 2018 • NYC

Metropolitan Pavilion

Hosted by FedEx

Register Now

The ONUG narrative has been focused around digital transformation of the Global 2000 and its underpinning technologies plus IT organizational, culture and skills required to manage this exciting transition. Technologies such as hybrid multi-cloud, a secure internet, machine learning, artificial intelligence, automated and software-driven infrastructure are but some of the topics on the agenda at ONUG Fall 2018. Front and center at ONUG Fall will be cybersecurity as it’s on the critical path for corporations to achieve the digital transformation effect.

Agenda

9:00 am
The ONUG Journey & A Look Forward
  • 9:00 am - 9:30 am, Oct 22

    Length: 30 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

  • Gene Sun

    Gene Sun

    Corporate Vice President - Chief Information Security Officer and Risk Management, FedEx

  • Nick Lippis

    Nick Lippis

    Co-Founder and Co-Chairman, ONUG

Analyst firms predict that 41% of enterprise revenue will come from digital business by 2020. The digital economy supports some 44 million jobs in the U.S. alone, and that number is projected to increase rapidly.
FedEx in the Digital Transformation Age
  • 9:30 am - 10:00 am, Oct 22

    Length: 30 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

FedEx and the overall economy are in the midst of one of the largest transformations since the internet. It’s a digital transformation where value is created systematically throughout all industry sectors, thanks to information technology barriers of entry being eliminated and customer touch points plus value chains going digital.
10:00 am
CIO/CTO Roundtable: What Are the New Risk Profiles for the Digital Global 2000 over the Next 5 Years & How to Prepare?
  • 10:00 am - 10:40 am, Oct 22

    Length: 40 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

With the increased sophistication of the threats of aggressors in the global theatre and the rise of AI and machine learning on both the defense as well as the offense, what are the new security models that corporations can trust to protect their digital assets? Stories, approaches and predictions are in store in this top-of-mind session.
Digital Transformation Showcase Break
  • 10:40 am - 11:10 am, Oct 22

    Length: 30 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

11:00 am
An Open Architecture for Managing Digital Information
  • 11:10 am - 11:40 am, Oct 22

    Length: 30 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

In this exclusive ONUG keynote, Dr. Kahn will discuss the Digital Object Architecture (DOA) as a logical extension of the Internet for managing information in digital form. Important issues addressed by the DOA are 1) structuring digital objects independent of the underlying technology, 2) interoperability of heterogeneous information systems, 3) persistent identification of digital objects along with integrated security. 
CISO Roundtable: IT Security Organizational Model and Culture Need to Change
  • 11:40 am - 12:20 pm, Oct 22

    Length: 40 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

  • James Routh

    James Routh

    Chief Security Officer, Aetna

  • James Beeson

    James Beeson

    Chief Information Security Officer, Cigna

  • Kelly Isikoff

    Kelly Isikoff

    Chief Information Security Officer, RenaissanceRe

  • Gene Sun

    Gene Sun

    Corporate Vice President - Chief Information Security Officer and Risk Management, FedEx

Security organizations have grown as siloed groups within corporate organizational structures. It’s increasingly obvious that this organizational model and security culture is not adequate for today’s digital transformation era that leverages hybrid and multi-cloud to deliver business value. Security is being transformed to address the digital era’s risk profiles.
12:00 pm
Lunch & Digital Transformation Showcase
  • 12:20 pm - 1:20 pm, Oct 22

    Length: 1 hour(s)

  • Session type

    Main Conference

1:00 pm
Verizon Luncheon Keynote: Transforming the next generation of digital experience – the platform for SDN and NFV
  • 1:20 pm - 1:40 pm, Oct 22

    Length: 20 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

SDN and NFV creates new opportunities to redefine the customer experience by delivering agile and on-demand services. However, the pace of innovation by point solutions creates complexities in integration and can erode the first mover advantage with a sub-par digital experience.
Open Systems Luncheon Keynote: Can You Depend on the Internet for Quality of Service Worldwide?
  • 1:40 pm - 2:00 pm, Oct 22

    Length: 20 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

Many SD-WAN vendors have been pitching that MPLS is dead and you no longer need it. Is this really true? View independent empirical statistics of internet latency worldwide. Learn how SD-Core, private backbones accessed via IPSec VPNs to nearby POPs provide stable latency for sensitive applications like voice and video even on high latency paths.
2:00 pm
Microsoft Luncheon Keynote: Networking as a Service
  • 2:00 pm - 2:20 pm, Oct 22

    Length: 20 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

More and more organizations are moving their workloads to the cloud with many organizations now having a cloud first strategy. For many a tipping point occurs when more traffic is destined for cloud resources whether this be SaaS, IaaS or PaaS than their own on premises data centers – increasingly we find this to happen when a customer adopts O365.
The Great Discussion: Agile & DevOps for Infrastructure
  • 2:20 pm - 3:00 pm, Oct 22

    Length: 40 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

  • Chris Moretti

    Chris Moretti

    Sr. Director, Business IT, Cigna

    ,

  • Bruce Pinsky

    Bruce Pinsky

    Distinguished Engineer – Product Infrastructure, Intuit

  • Keith Shinn

    Keith Shinn

    SVP, Head of Infrastructure , Caliber Home Loans, Inc.

  • Linda Tai

    Linda Tai

    Managing Director, Global Head of Architecture and Engineering for CTO, Bank of America

The shift from hardware to software-based infrastructure is accelerating. Thus, the way infrastructure is envisioned, designed and deployed is transitioning toward software best practices of Agile project management and DevOps.
3:00 pm
Digital Transformation Showcase Break
  • 3:00 pm - 3:30 pm, Oct 22

    Length: 30 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

Roundtable Discussion: Closing the IT Skill Gap: What Are the New Roles & Skills in Enterprise IT for the World of SaaS, PaaS, Cloud, etc.?
  • 3:30 pm - 4:30 pm, Oct 22

    Length: 1 hour(s)

  • Session type

    Roundtable Discussion

In this Roundtable Discussion, IT executives responsible for new hires and training exchange best practices and challenges as they seek to close the skill gap and staff up for agility. The output of this Roundtable Discussion will be a list of the top 5 lessons learned to closing the skill gap.
4:00 pm
Cocktail Party in the Digital Transformation Showcase
  • 4:30 pm - 6:30 pm, Oct 22

    Length: 2 hour(s)

  • Session type

    Main Conference

A Roundtable Discussion Moderated by ONUG Board Members
  • 4:30 pm - 5:30 pm, Oct 22

    Length: 1 hour(s)

  • Session type

    Roundtable Discussion

A second generation of SD-WAN use cases has emerged that is focused on connectivity support for multi-cloud and edge cloud environments. In addition security, performance and scale of logical networking has become front and center for SD-WAN deployments. In this birds of a feather roundtable discussion, IT executives share their use cases and thoughts on the next generation of SD-WAN requirements.
9:00 am
Digital Transformation Video
  • 9:00 am - 9:05 am, Oct 23

    Length: 5 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

Versa Networks: Application Optimized Infrastructure using SD-WAN
  • 9:05 am - 9:25 am, Oct 23

    Length: 20 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

Delivery of applications with the best user experience is the mission of any IT organization. While Multi-Cloud and SaaS make it possible to distribute applications closer to the users, the challenge shifts to the network to securely provide the optimal path that meets SLA requirements.
Cyber Security at Scale at the Defense Intelligence Agency
  • 9:25 am - 10:15 am, Oct 23

    Length: 50 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

  • Jean Schaffer

    Jean Schaffer

    CISO & Chief, Cyber and Enterprise Operations at Defense Intelligence Agency

    ,

When it comes to the importance of security at scale, there is no comparison to that of the Defense Intelligence Agency of the Department of Defense.
10:00 am
Can the Internet Be Secured?
  • 10:15 am - 11:00 am, Oct 23

    Length: 45 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

The internet is some 30 years old, having been designed to share data in an open and free way. The current-day internet is now under mass surveillance and censored by different governments to capitalize on political benefits. From an architecture point of view, the internet is centralized, thanks to root DNS servers, and is secure by DNSSEC.
11:00 am
Digital Transformation Showcase Break
  • 11:00 am - 11:30 am, Oct 23

    Length: 30 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

Security Transformation Demo: The Rise of DevSecOps
  • 11:30 am - 12:15 pm, Oct 23

    Length: 45 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

When we say DevSecOps what do we mean? Is this about injecting a security mindset into app dev and the DevOps cycle or is it about injecting a DevOps mindset into security professionals and the security operations cycle? We’ve spoken at length about Infrastructure as Code but we don’t talk about Security as Code.
12:00 pm
Lunch & Digital Transformation Showcase
  • 12:15 pm - 1:15 pm, Oct 23

    Length: 1 hour(s)

  • Session type

    Main Conference

1:00 pm
Gluware Luncheon Keynote: Transforming a Fortune 100 Network to Enable SaaS Deployments
  • 1:15 pm - 1:35 pm, Oct 23

    Length: 20 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

With a corporate directive to rollout MS OneDrive and Office 365 the impact on the network is significant due to the bandwidth required for the SaaS and the impact on network policies. Learn how this Global Pharma developed their requirements, evaluated various automation solutions and automated their network infrastructure to manage complex policy.
Riverbed/Zscaler Luncheon Keynote: Powering Cloud-First Transformation with SD-WAN and Cloud-Based Security
  • 1:35 pm - 1:55 pm, Oct 23

    Length: 20 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

Comcast Luncheon Keynote: Discover How to Reduce Network Complexity with SD-WAN and Network Virtualization
  • 1:55 pm - 2:15 pm, Oct 23

    Length: 20 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

Join Comcast Business to discuss the merits of SDN + Gig speeds as a disruptor, and to discover the impact of Software-Defined Networking (SDN) on modern business landscapes. First, there was the shift from application-defined networks to IP-based networks that could move all data traffic. With the addition of gigabit connectivity, we are facing the next generational moment, whereby SDN is bringing dramatic simplification to the way IT departments run data networks.
2:00 pm
Town Hall Meeting: AI for IT
  • 2:15 pm - 3:00 pm, Oct 23

    Length: 45 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

Those in the know are working on exploiting machine-learning solutions that target a specific task (such as understanding traffic patterns or flows to control application performance) with algorithms that optimize that task. Machine learning and artificial intelligence algorithms are offering the promise of increased efficiency and streamlined workflows in IT operations.
3:00 pm
Digital Transformation Showcase Break
  • 3:00 pm - 3:30 pm, Oct 23

    Length: 30 minute(s)

  • Session type

    Main Conference

Birds of a Feather: ONUG Working Group Reference Solutions Review
  • 3:30 pm - 4:30 pm, Oct 23

    Length: 1 hour(s)

  • Session type

    Roundtable Discussion

The ONUG Working Groups have cooperated to build a single application stack, with the intent that vendors can show off their capabilities in securing, monitoring/analytics and connecting workloads within a multi-cloud environment. The ONUG Monitoring & Analytics, Software-Defined Security Services, Multi-Cloud and SD-WAN 2.0 Working Groups have defined a reference workload based upon a media wiki implementation that is distributed across multi-cloud providers.
4:00 pm
After Party
  • 4:30 pm - 6:30 pm, Oct 23

    Length: 2 hour(s)

  • Session type

    Main Conference

Cocktail Reception, Awards, Closing Remarks

You’re Invited to the ONUG Fall Conference Reception

October 22, 4:30-6:30pm

Digital Transformation Showcase Room

The ONUG Board requests that you join them for a reception in honor of Dr. Robert Kahn, known as one of the fathers of the internet, for his contributions to humanity.

Special book signing by Stephen Orban of AWS of his book “Ahead in the Cloud: Best Practices for Navigating the Future of Enterprise IT.”

Event Speakers

Register Now

Powered by Bizzabo

SUBSCRIBE FOR OUR NEWS AND UPDATES

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Highlighted sponsors

  • AppNeta
  • Microsoft
  • Mist

F.A.Q